ВНИМАНИЕ! MEN ONLY… BADASS MEN ONLY!

J.Griffin се появява на бял свят през март 2015 г. като първия специализиран блог за мъжки стил и самочувствие. Основател е Димитър „Джей“ Миланов – млад български предприемач и дългогодишен бранд мениджър в големи компании като Данон, Монделез и Фикосота. Оттогава всяка седмица Джей пише съвети към младите мъже у нас за стил, самочувствие и предприемачество. Целта на блога е да изгради силно ядро от самоуверени момчета, които да влеят свежа кръв в малкия бизнес, музиката, изкуството, спорта и политиката в България.

J.Griffin Accessories се раждат година след блога и правят официалния си дебют пред по-голяма публика на фестивала София Диша 2016. Аксесоарите на J.Griffin са изчистени до минимализъм, мъжкарски и много естествени. Всичко това е умишлено – идеята е да можеш да ги носиш дори в офиса, дори да ходиш на работа с костюм. Аксесоарите един от малкото начини да покажеш характер и оригиналност с облеклото си, което пък дава на един мъж смелост и самоувереност.

Както много стартиращи предприемачи, Джей все още работи на пълен работен ден, след което се прибира да действа по новите аксесоари, статии и снимки. Мечтае си да има цял почивен ден, но знае, че един малък бизнес има нужда от всяка минута внимание в първите си 3-5 години, също като малко дете.

Все пак, Джей не е съвсем сам. Семейството му помага, а резултатът е обещаващ – близо 60 мъжки аксесоара – всеки от тях изработван ръчно от най-качествените, естествени материали – кожа, кокос, естествени камъни, метал; отскоро J.Griffin Accessories имат и първата си физическа локация – на ул. Денкоглу 24 в София, в уютният културен хъб Gifted Sofia, точно до бул. Витошка; на София Диша 2017 брандът ще представи първите си вратовръзки, подаръчни кутии и ваучери, за което всички в екипа се вълнуват; с повече късмет, плановете са по това време догодина J.Griffin да се продава в САЩ, Япония, Южна Корея и Великобритания.

Вие сте?

J.Griffin – единствената марката в България изцяло за мъжки аксесоари и същевременно най-големият блог за мъжки стил и самочувствие у нас 🙂

Какво ще представте по време на фестивала София Диша 2017?

Тази година на София Диша феновете на J.Griffin за първи път ще видят страхотната нова колекция ръчно изработени аксесоари – гривни от естествена кожа и камъни, медальони, чисто новите вратовръзки и страхотни подаръчни комплекти, само и специално за мъже!

За първа година ли участвате във фестивала и защо решихте да се включите?

Това ще бъде второто поред участие на бранда на София Диша и сме безкрайно горди, че ще можем да донесем стил и самочувствие на още много млади софиянци, както и на гостине на града.

Как се развива художествената сфера, в която работите?

Мъжката мода има традиции в България, но бизнесът още е консервативен. За мъжки стил, аксесоари и маниери не се говори достатъчно и с J.Griffin сме се заели да променим това скоропостижно. Междувременно се появяват нови малки марки с мисия и добро качество, което може само да ни радва.

Избройте няколко имена на артисти от вашата художествена сфера (българи или чужденци), които ви вдъхновяват?

В България: Графа, чийто стил е важна част от имиджа му, с което кара всички в досег с музиката му да се замислят как се обличат. А облеклото е афиш на това как се отнасяш към самия себе си.
В чужбина: Фарел Уилиямс, който прави модата и музиката разбираеми, за да достигат до повече млади хора и да ги вдъхновяват. Същевременно се облича екстравагантно и показва, че експериментите не са нещо страшно, а забавно.

Какво харесваш в София и какво не харесваш и искате да промениш?

Харесвам топлите хора, огромното многообразие, културните прояви и уютните малки улички из центъра, страхотното изкуство на местните артисти. Не харесвам само, че все още не я познаваме както заслужава. Няма човек, опознал София, който да не се е влюбил в нея.

Защо хората непременно трябва да се спрат при вас?

Защото в J.Griffin не просто правим аксесоари. Ние разказваме история от „А-ха!“ до „Сега я втасахме…“. Това е историята на един малък екип от хора, които: без да са дизайнери правят едни от най-качествените мъжки модни аксесоари в Европа; без да са писатели вече трета година учат българските мъже как да се харесват повече в кожата си; без да са предприемачи развиват собствен бранд, който има планове скоро да се продава в САЩ, Япония и Южна Корея. Всеки може да проследи както победите, така и многото ни грешки, за да се убеди, че не е толкова страшно да започнеш бизнес. Напротив, забавно е и е необходимо, когато имаш какво да кажеш на света.

Повече за J.Griffin можете да откриете на jgriffin.shop, във Facebook, Instagram и в блога.