Голяма архитектурна работилница за малки градски изследователи на София диша 2017 през август

Детска архитектуран работилница е място за обмяна на идеи и знания, място, където децата, техните преподаватели и родители мечтаят и се учат взаимно, докато играят с пространства, форми и цветове. Нека погледнем през детските очи заобикалящата ни архитектурна среда и споделим житейския и професионален опит на ДАР. Те ще направят света на големите по-разбираем за децата.

Поради широката сфера на приложение, архитектурата представя безкрайни възможности за придобиване на опит на деца от всички възрасти, от най-малките до тези, които са на път да влязат в света на възрастните. Способността да работят в екип, да наблюдават, да набелязват проблемите и да откриват нови творчески решения са само част от уменията, които от ДАР се
стремят да развият в тях. ДАР подчертават, че тяхната цел не е да подготвят бъдещи архитекти, а да дадат възможност на самите деца да упражняват своята чувствителност, въображение, вкус и критична оценка.

Бъдещото качество на средата, която обитаваме, ще бъде определено от днешните деца. Способността им да взимат важни решения ще зависи от знанията, уменията и способностите, които те ще придобият по време на своето образование.

През август по време на София диша 2017, Детска архитектурна работилница ще представят две ателиета за деца.

26 Август 2017 /Събота/:

16:00 – 20:00 Аз изследвам и изграждам
/Отворено ателие, без предварително записване./
Ако обичаш да изследваш и твориш, ако обичаш да променяш света около теб, ако обичаш да бъдеш провокиран, то твоето място е в нашата работилница. В това упражнение на Детска архитектурна работилница децата ще имат възможност да създадат разнообразни структури от дървени клечки и ластици, упражнявайки своя усет за мащаб, форма и устойчивост. Накрая всеки ще може да занесе вкъщи изработената триизмерна композиция.

27 Август 2017 /Неделя/:

14:00 – 21:00 Градски изследователи
/Отворено ателие, без предварително записване./
Това упражнение на Детска архитектурна работилница има за целда представи града пред децата като източник на познание. Под формата на игра и заедно със своите родители, те ще преминат по зададения маршрут, изпълнявайки различни задачи и получавайки информация свързана с отделни знакови обекти. Разработеният тематичен маршрут ще даде възможност на младите хора да изследват заобикалящите ги пространства, активно взаимодействайки с архитектурната среда, от която да придобият разнообразна информация свързана с културното наследство на столицата, взаимовръзката между човешката дейност и устойчивото развитие на нашия град, пространства, форма, цветове и др.
Начало на обиколките на всеки кръгъл час между 14:00 и 21:00 часа.

Повече за Детска архитектуран работилница, може да откриете на www.archforchildren.com и във Facebook.