Два града – един свят: Музиката и историята на Анна и Джаред

Two Cities One World е дуо създадено през 2012 в Холивуд, САЩ. Двама студенти се влюбват, завършват Музикалната академия и се женят.

Анна е певица и текстописец от София, а съпругът й Джаред е китарист и композитор от Сейнт Луис. Двамата създават всичките си парчета заедно, вдъхновени от многото им пътувания в САЩ и Европа. Музиката им е повлияна от артисти като Stevie Wonder, Corinne Bailey Rae, Snarky Puppy (Family Dinner), D’Angelo, Jose James, Jacob Collier, Victor Wooten, Dean Brown, Norah Jones, Jack Johnson, Aretha Franklin и James Brown.

През 2013, Анна издава първият си албум “Up!”, в който Джаред участва като китарист и композитор на едно от парчетата в албума. “Up!” има изключително силни, дълбоки и въздействащи послания. Скоро след излизането на албума, Анна и Джаред решават да обединят стиловете и уменията си и започват работа върху първото си съвместно парче.

Десет месеца по-късно издават първото си EP като Two Cities One World. EP-то носи заглавието “Together”, а 5-те парчетата в него са интересна смесица от funk, jazz, pop, soul и дори reggae. Веднага след това, Анна и Джаред се местят в София и се включват в риалити шоуто VIP Brother. След излизането им от къщата, двата започват да свирят в различни клубове в София и Европа. Даден е старт и на работата по последният им албум “Let The Whole World Disappear”.

През лятото на 2016, Анна и Джаред изнасят 26 концерта за по-малко от 3 месеца в България. По време на турнето си печелят цели 7 награди от Pop Rock Fest Несебър, включително Grand Prix и наградата за “Най-добра авторска песен”. В края на лятото предстаят и албума “Let The Whole World Disappear” на сцената на Sofia Live Club.

На 26-ти август предстои да ги чуем и на главната сцена на София Диша 2017, а дотогава загряваме с официалното видео към парчето “Suga Daddy”.

Повече за Two Cities One World може да откриете във Facebook, Twitter и Instagram. Музиката им можете да чуете в YouTube, Soundcloud и Spotify.