Джаз, етно музика и импровизации от акустичното суинг трио Wet Pebbles

Wet Pebbles е акустично суинг трио, сформирано от три дами, познати от клубната и фестивална сцена – Бояна Желязкова – цигулка и вокал, Теодора Николаева – китара и вокал, Невена Григорова – кахон, перкусии и вокал.

Трите се събират „през един пролетен ден на 2017 г и докато пиели чай на терасата на Бояна и слушали ритъма на дъждовните капки по керемидите… музиката сама дошла при тях.”, както обичат да разказват.

Вдъхновява ги джазът, етно музиката, вокалните импровизации. Заедно с оригиналните интерпретации на популярни песни, пъстрите вокали и изненадващи сола, трите инструменталистки са си обещали да зарадват публиката и с още авторски изпълнения.

Бояна Желязкова е цигуларка, певица и автор на песни и музика за театрални представления. През годините участва в различни музикални проекти като Good Music Society, Strezov, Asen & Milena group, Joshua MacCluer, Sean Agus Nua, Irish Fever и други. В момента Бояна работи върху авторски албум, но междудевременно участва в разнообразни и оригинални формации като Wet Pebbles, Chamber Orchestra Orpheus, The Parsleys.

Теодора Николаева е работила като музикален педагог, инспектор на оркестър, учител по английски език, преводач на поезия, музикант на свободна практика, проектен мениджър, барман, инструктор по йога на смеха, пътешественик. В последните няколко години пише свои песни, които са част от репертоара на Wet Pebbles.

Невена Григорова е барабанистка и ПР на „Джазтет”. Свирила е на една сцена с много от джаз музикантите у нас, като Венци Благоев, Веселин Веселинов-Еко, Димитър Льолев, Петър Момчев, Теодор Петков и други. Заедно с Венци вече седем години успешно развиват проекта „Джаз за деца”, с който участват в редица фестивали: „Джаз Форум Стара Загора”, „Дикси джаз фест – Велико Търново”, „Дни на музиката в Балбановата къща – Пловдив” и много други.
Свирила е в поп, суинг и фюжън формации.

Още за Wet Pebbles, можете да откриете във Facebook.