Добре дошли в дигиталната ера! Добре дошли в 21 век!

DigitalKidZ®: Училище с отворен код e проект на Фондация “Дигиталните деца” в подкрепа дигиталната грамотност на съвременните учители, родители и деца и промяна на съвременната образователна система в страната в унисон с компетенциите на 21 век.

DigitalKidZ®: Училище с “отворен код” съчетава годишна конференция за технологии и образование, изложение, образователни програми и курсове по програмиране и емоционална интелигентност, книги, игри и наръчници, разпространявани в цяла Европа.

Образователна програма на DigitalKidZ® Клуб е базирана върху игровия метод и подкрепя децата да развият своята емоционална интелигентност и дигитална грамотност, умения за работа в екип, креативност и творчество.

В рамките на фестивала София диша 2017, DigitalKidZ® ще организират демонстрационни занимания с продължителност 40-60 минути в групи от до 10 деца на възраст между 7-12 години.

Децата ще програмират и ще изследват света на “Въобръжението” с приказния герой Зед и неговите приятели. Ще придобият основни познания в областта на устройство на компютъра, хардуер, софтуер, мрежа, програмен код, среда за разработка, алгоритъм и цикъл. Ще програмират в изкуствено създадена среда, където ще упражняват условни и безусловни цикли, променливи, деклариране на функции.