Докосни се до света на киното и се превърни в любимият си супергерой

Веселина Дашинова завършва Кралския Колеж в Лондон през 2009 година, специалност анимация. Веселина е енергичен преподавател с повече от 10 години опит във формалното и неформално обучение. Преподавала е в множество университети включително – University of East London, University for the Creative Art и Bauhaus-Universität, Weimar. Между 2010 и 2015 редовно организира анимационни и филмови кръжоци в Британския Филмов Институт (BFI) в Лондон.

В България развива проектът ‘Покажи ми своя остров’, който цели посредством креативни похвати да въведе децата в основите на политиката. През юли 2017 води занимания като част от лятната академия на SoftUni Kids. Веселина вярва, че изкуството, във всичките си форми е от огромно значение за развитието на едно здраво общество и именно затова е основополагащо в живота.

На 26-ти и 27-ми август в рамките на София диша 2017 година, Веселина ще организира работилница по креативно КИНО. Чрез позабравени, но вълнуващи анимационни техники децата ще се докоснат до света на киното и специалните ефекти. Всеки участник ще може да се превърне в пират, супергерой, принцеса, да се бори с дракони, и какво ли още не единствено чрез магията на зеления екран. Също така децата ще могат да съживят свои рисунки, изрезки и дудъли чрез истински ЗООТРОП. Какво е ЗООТРОП ли? Елате и ще разберете!

На 26-ти август работилницата ще е отворена от 16:00 – 19:00
На 27-ми работилницата ще е отворена от 10:00 – 12:30, 13:30 – 16:00, 16:30 – 19:00

Не е необходимо предварително записване. За двете занимания ще са необходими
около 30 мин.