„Европейска седмица на мобилността” подкрепя споделянето при придвижване в града

За втора година „Европейска седмица на мобилността“ (ЕСМ) ще бъде представена с атрактивен щанд на фестивала „София диша“. На 26-27 август гостите на събитието ще могат да се снимат на тандемен велосипед и така да се включат в кампанията за разумна мобилност, която тази година залага на споделянето на информация, платформи и превозни средства.

Мотото на инициативата е „Заедно стигаме по-далеч“ и точно това ще бъдат предизвикани да потвърдят със снимките си участниците.

Споделянето е концепция, с която се сблъскваме още като деца. Интелигентните технологии, като мобилни приложения и онлайн платформи, където се споделя информация за пътуване и транспорт, ни помагат да сме по-ефективни при организиране на придвижването си, да спестим пари и да опазваме повече околната среда. Новите приложения направиха по-лесно от всякога да управляваме заедно мобилността си.

Кампанията цели да обърне внимание на предимствата на устойчивите начини на придвижване и да обърне поведенческите модели на българина по отношение на придвижването в градска среда.

Повече информация за ЕСМ има на българския уебсайт на кампанията – www.mobilityweekbg.com и на страницата на кампанията във Facebook.