Запознайте се с графичният език на българските народни хора на София диша през август

Таратанци среща съвременния човек с българските народни хора̀ по един неочакван начин! Те създадават „графичен език“ на народните хора̀ и се заемат с мисията да ги представят пред българи и чужденци с игрови методи като логически танцови пъзели за заучаване на народни хора̀, интерактивни събития, изложби и градски инсталации – за да провокират интереса на
хора от всички възрасти към фолклорното богатство на България.

По време на София диша посетителите ще могат да научат стъпките на Право, Дайчово и Дунавско и Еленино хоро с играта танцов пъзел “Таратанци”, както и да си занесат хорото вкъщи… с техните картички, плакати, чанти и други артикули от едноименната колекция “Последвай стъпките”. В колекцията са включени графични изображения на български народни хора̀ от всички фолклорни области. Всяко хоро, изиграно в кръг и представено визуално чрез стъпките си, притежава автентична и уникална форма, а тактовият размер е изобразен чрез характерните цветове на костюмите в съответната фолклорна област.

Запознайте се с графичния език на българските народни хора̀ на 26-ти и 27-ми август с работилници и уроци по танци с танцовия пъзел до шатрата на Таратанци. Чрез редене на стъпки по схема и следване последвателността на числата и цветовете, ще научите как към всяко нещо може да бъде подходено по нестандартен начин, в случая – към народните танци. Работилниците са отворени за деца и пораснали деца от 9 до 99 г. и ще бъдат с продължителност 30 минути.

26 август 2017 /събота/:

17:00 – Право хоро
18:00 – Дунавско хоро
19:00 – Дайчово хоро

27 август 2017 /неделя/:

11:00 – Право хоро
15:00 – Дунавско хоро
16:00 – Дайчово хоро
17:00 – Еленино хоро
18:00 – Право хоро
19:00 – Дунавско хоро

Повече за Таратанци, можете да откриете на taratanci.com и във Facebook.