Запознайте се с мотовете и техния нов другар – еленът Вундаба!

Познавате ли мотовете и техния най-нов другар еленът Вундаба? Всички те са герои от детските книги на Радостина Николова – автор и съосновател на издателство МарМОТ.

Кои са мотовете?

Мотовете са онези причудливи същества, които живеят спотаени в гардероба. Удобно прикрити зад възможността да са невидими, те се показват само на хората, на които имат доверие. Използват рачешката си щипка вместо лява лапичка, за да накажат телевизорите и компютрите, които крадат немалко от времето на хората. Пререкават се и с мързеливите си братовчеди, които пък предпочитат миризливия комфорт на коша за пране. В трите книги от поредицата има още екшън, много приятелство, щипка любов и 2-3 принцеси. Първата част от поредицата “Приключенията на мотовете” е носител на награда “Бисерче вълшебно” за 2014-а в категория 6-8 г.

Кой е еленът Вундаба?

Еленът Вундаба е един бърборив еднорог елен. Той напуска стадото си един прекрасен пролетен ден и случайно се запознава с мълчалива калинка и със сърдита лястовица със счупено крило. Необичайното приятелство между тримата е ту бодливо като таралеж, ту разноцветно като сапунен мехур, но ни повече, ни по-малко неслучайно. Така си мисли еленът – твърдо убеден, че в този живот всичко се случва с цел – било то сладко или горчиво. Книгата “Моите красиви рога” е носител на награда “Бисерче вълшебно” за 2017-а в категория 9-11 г. Към нея има разработени първи по рода си “Помагала за работа в клас и у дома” на 5 различни теми, насочени към развитието на емоционална интелигентност у децата в начален курс. Налични са за безплатно сваляне от motove.com.

Научете още за книгите и автора на motove.com и във Facebook.