„Любов в действие“ – пред желанието за взаимопомощ няма граници!

Holiday Heroes, регистрирано като сдружение „Празнични герои“, се ражда през 2012 г. по инициатива на един чужденец – Майкъл Струмейтис. През онази Коледа той иска да осъществи директна благотворителност за празника, като достави хранителни продукти пряко на нуждаещи се семейства. Целта е да им помогне да се радват на пълна празнична трапеза и топлина в сърцата, за да бъде Рождество Христово светъл празник и за тях. Но смелостта му среща скептичност.

Пет години и девет кампании по-късно Holiday Heroes вече са достигнали до над 30 хиляди семейства в нужда в цяла България, а в редиците на Празничните герои са включени стотици доброволци, сред които актьори, изпълнители, спортисти, звезди от местния шоубизнес, десетки компании и медии. Вече пет години подред Празничните герои организират по две мащабни кампании на година – за Великден и за Коледа. Целта е да осигурят на нуждаещи се семейства в цялата страна най-необходимите храни и продукти за подобаващо посрещане на празниците. Директно в домовете си домакинствата получават празнични пакети с хранителни продукти, а за Коледа – и играчка за всеки малчуган. И всичко това благодарение на всеотдайни доброволци и дарители. За да се напълнят пакетите с хранителни продукти, помощ оказват индивидуални и корпоративни дарители, организират се кампании за събиране на продукти и инициативи за набиране на средства – спортни турнири, концерти, търгове, работилници и много други. Индивидуални и корпоративни доброволци опаковат пакетите и с лични автомобили ги разнасят до нуждаещите се. И всичко това се показва такова, каквото е – чрез излъчване на опаковането на живо, снимки на доставените пакети и активно информиране за етапите на кампаниите в социалните мрежи на организацията. За да знае всеки дарител къде отива помощта му. Така Holiday Heroes показват, че пред желанието за взаимопомощ няма граници. „Любов в действие“ е не само мото, но и модел на работа в Holiday Heroes.

Holiday Heroes успяха да обединят бизнеса и се превърнаха в част от добротворческата култура за много доброволци, дарители и компании, които не са безразлични към хората в нужда. На фестивала за градска култура „София диша“ Празничните герои ще представят мисията си и два от ключовите елементи на организацията – корпоративното и индивидуалното доброволчество и дарителство.

Посетете техния кът на 26 и 27 август в Релакс зоната на пл. „Св. Александър Невски“ и усетете какво е „Любов в действие“.