Музикална програма на София диша 2015 – 30-ти август, улица Оборище

Тази година официалната музикална селекция на градския фестивал залага на авангарда. Включени са изключително талантливи и работещи млади музиканти, които не са избрали бързия път към славата, чрез комерсиализация и посредствено разгръщане на музикалните си способности, а усъвършенстват индивидуалните си стилове и похвати чрез отдаденост и професионализъм. Платформата на “София Диша” цени таланта и се стреми да го представя на масовата публика. Затова и програмата на 30-ти август е идейно завършена.

16:00 - Константин Кучев
razhodka-po-lunata-koncert-na-konstantin-kuchev-283125 Константин Кучев е певец и композитор. Завършил е НМА “Панчо Владигеров”, специалност “Поп и джаз пеене”. Пише музика за театрални постановки, води радио предаване, обучава деца на музика и театър. Композициите му са представяни на международни театрални фестивали в Чехия, Полша, Сараево, Гърция и Египет. В “София Диша 2015” Константин ще се включи с интерактивен музикален пърформанс, който активно включва публиката в творческия процес по създаване на песни-приказки. В основата на импровизационния проект е Константин Кучев, който задава основната мелодия и тема на песента, а след това оставя публиката да развихри въображението си и да обогати музикалната картина. Резултатът е сюрреалистично пътешествие за малки и големи.
17:00 - Clavexperience
avatars-000109896640-gmshea-t500x500 Павел Терзийски (вокали, бийт бокс) + Димитър Горчаков (клавири). Заедно преминават през стилове като Dub, Reggae, IDM, Drum and bass, Dubstep, Jazz и всичко, което би им хрумнало на момента. Димитър завършва НМА със специалност „Джаз пиано”, свири с различни като стилове формации, озвучава неми филми, като търси своя собствен почерк, използвайки различни електронни пиана, за да направи нов мост между старата (джаз и класика) инструментална школа и съвременната електронна музика. Павел е вокалист, който използва гласа си като музикален инструмент, което му дава свободата да импровизира в различни жанрове. Има удоволствието да е част от различни формации, като пее както „музиката на момента“, така и композиции в стиловете боса нова, суинг, блус и др. Мнозина от хората, докосвали се до негови изпълнения, го намират за новатор в определени постановъчни похвати в пеенето.
18:00 - The Bedlam Club
10014888_750267885059594_6546618841070768941_n The Bedlam Club е сравнително нова инструментална банда, базирана в София, като състава й е повече от интернационален: Франция, Шотландия, България и Русия. Квартетът, състоящ от клавишни, клавишни, контрабас, барабани и перкусия определя звученето си като cinematic electro punk jazz.
20:00 - The Science
science The Science е колаборация между електронния музикант Мартин Ставрев (Soulslept) и титачния вокал на Нино Гомес (Brujeria). Музиката им е иновативна, в нея могат да бъдат усетени влияния от стиловете дъбстеп, трип хоп, IDM. Те постепенно, но и устремено се налагат като една от най-силните модерни лайв формации в България.