Най-известната в света спортно-образователна програма за деца от 4 месеца до 12 години – The Little Gym на София Диша 2017

The Little Gym e най-известната в света спортно-образователна програма за деца от 4 месеца до 12 години. Разработена на базата на научни изследвания в областта на ранното детско развитие, тя подпомага израстването на децата в три направления: физическо, умствено и социално. Класовете им развиват спортната култура, любовта към движението, въображението, координацията, слушането и, не на последно място, емоционалната интелигентност на децата. В основата на програмата е уважанието към детето – към неговите мисли, чувства и индивидуалност. The Little Gym e своеобразен трамплин за децата към приключенията на живота като изгражда тяхната увереност и самочувствие чрез гимнастически упражнения, музика, забавления и игри.

Програмата на The Little Gym следва подробно разработени учебни планове за всеки клас през цялата учебна година. Класовете са седмични и са разделени в три възрастови групи: от 4 месеца до 3 години, от 3 до 6 години и от 6 до 12 години. При най-мъничките, в групите родител-дете, не само децата научават различни двигателни и социални умения, но и мама и татко се учат как да бъдат по-добри родители и да помагат на малчуганите да усвояват различни умения. Мотото на The Little Gym е Serious Fun, защото методът им е забавен, но целите им са сериозни.

Първият The Little Gym е създаден през 1976 г. в САЩ от Робин Уес, иновативен възпитател, гимнастик и музикант с неизчерпаема любов към децата. Днес има близо 400 клуба The Little Gym в 35 страни. От април 2017, и децата на София имат своя The Little Gym на бул. България 118.

ПРОГРАМА НА THE LITTLE GYM НА СОФИЯ ДИША 2017
26-27 Август 2017 – СПОРТНА ЗОНА

На 26-ти и 27-ми на площад “Св. Ал. Невски” The Little Gym ще изградят гимнастическа станция в кръгов формат със следните гимнастически уреди използвани в програмите на The Little Gym: ниска гимнастическа греда, “сирене” (дунапренено препятствие с трапецовидна форма, ползващо се за по-лесното заучаване на базови гимнастически движения като кълбо напред, кълбо назад и др.), малка успоредка. Децата ще пробват гимнастически и двигателни упражнения, като подскоци на един или два крака, мечешко и рачешко ходене, “магарешки ритници”, стойка на ръце и др., минавайки по уредите под ръководството на обучени инструктори.

Упражненията ще бъдат съобразени с нивото на физическо развитие на всяко от децата, които ще ни посетят: ниска греда – ходене напред, встрани, назад; пози: фламинго и везна; “сирене”: странично претъркулване с право тяло, кълбо напред, кълбо назад; малка успоредка: мечешко и рачешко ходене, поддръжка с прави ръце и залюляване. Упражненията ще помогнат на децата да развият основни физически умения, чувство за координация и контрол над собственото тяло, и ще бъдат ползени за развиването на различни социални умения – да слушат и следват инструкции, да уважават и изчакват другите деца и други.

През цялото време на станцията ще има двама квалифицирани инструктори, които ще помагат на децата, ще се грижат за тяхната безопасност (основно правило в The Little Gym!), и ще им помогнат да се докоснат до част от магията на The Little Gym.

Повече информация на sofia.thelittlegym.eu или във Facebook.