Най-младата инициатива на Софтуерен Университет за деца на София Диша 2017

SoftUni Kids е най-младата инициатива на Софтуерен Университет! За да може всяко дете да се докосне до процеса на създаване чрез програмиране, нашият екип от професионалисти разработи иновативен подход на учене, чрез правене и постоянна работа в екип.

На 24-ти юни в рамките на София диша 2017, SoftUni Kids организират работилница “Моят програмиран домашен любимец”. Децата щe създадат своите първи програмирани домашни любимци, а основни помощници ще бъдат лист хартия и разбира се платката Micro:bit. Работилниците ще са провеждат в 16:00, 17:30 и 19:00. Необходимо е предварително записване. Максимумът деца за една група са 12, като е небходимо да дойдат 10 минути преди началото на работилницата.

На 25-ти юни, децата ще се докоснат до приказния свят на програмирнето с помощта на различни и непознати за тях устройства, които ще им покажат как чрез различни технологии за програмиране всяка „джаджа” оживява според нашето желание – ще се свири на пиано от портокали, програмирано чрез Scratch; чрез платката Arduino ще рисуват с пиксели и ще видят в действие неограничените възможности на Micro:bit.