Носителят на титлата “Специално вино на България за 2017” – Оранжевото вино на Вила Мелник идва на София Диша

България е изключително богата на култура, на природа, на традиции. Виното е една от тези вечни традиции, с които държавата ни запазва автентичния си лик. Неслучайно можем да се похвалим с вино производители, успяващи да запзаят духът на българското вино. София Диша приветства Вила Мелник и представя тяхната кратка история с богат вкус.

Винарска изба Вила Мелник е семейна винарна, със собствени лозя край село Хърсово, Мелнишко. Идеята на екипа е да създава вино с характерния мелнишки характер, достойно както за българската, така и за световната сцена.

Всеки, който е любопитен да се запознае с процеса на производство на виното, може да посети избата. Вила Мелник предлага турове из производствената част на винарната и подземните изби, и разбира се, дегустации за начинаещи и напреднали винолюбители.

Организират се множество събития по случай различни празници като Трифон Зарезан и посрещането на Джулай Морнинг на палатки над лозята. По време на гроздобера (края на август – средата на ноември), винарната приема ентусиасти – доброволци за бране и хапване на грозде.

Специално за фестивала София Диша, Вила Мелник е подбрала прекрасни вина под търговската марка Аплауз, Бергуле, Фамилна Традиция, Young&Crazy и Orange Wine – Оранжево вино. Оранжевото вино носи титлата № 1 Специално вино на България за 2017! Направено е по автентична технология на контакт с ципите и непременно трябва да се опита.

Вила Мелник ще представи и фотоизложба под наслов “Мелник и Тоскана”, като пейзажите са на български фотогорафи заснели красотата на двата изключително значими винени региони. Ще успеете ли да познаете, кои фотоси са от Мелнишко и кои от Тоскана?

Не на последно място, посетителите на София Диша ще могат да открият щанда на Вила Мелник в Релакс зоната на фестивала, където ще ги чака копие от картата на Винени Маршрути Мелник. Тази двуезична джобна туристическа карта посочва всички винарски изби в района Сандански – Мелник – Петрич, както и основните културни, природни и исторически забележителности.

Вече можете да започнете вашия винотур из Мелнишкия край!