По пътя на коктейлите…

Лятото е синоним на слънце, радост, свобода и… коктейли. Едва ли има сезон, който да е така подходящ за интересни нови миксове и емоции, които могат да се опитат на съвсем нови места. Представете си сега, че новите готини и интересни места сами идват при вас. Travel Cocktails е съвсем нов по рода си бар… на колела. Бар, който се движи, бар, който пътува, бар който преоткрива нови места, нови коктейли и моктейли (за тези, които си нямат и предства какво са моктейлите – безалкохолни коктейли).

Поради интересната си концепция, Travel Cocktails ни спечелиха. Не можем да се въздържим, трябва да им зададем няколко въпроса, на които отговаря Павел Памукчиев – основният виновник за появата на проекта.

Каква е историята на Travel Cocktails? Как ви хрумна идеят за пътуващ бар?

Идеята за Travel Cocktails се роди у мен както напълно спонтанно, така и съвсем логично. Занимавам се с барманство от вече близо 11 години и това е нещото, което ми доставя удоволствие и ме прави щастлив. От известно време насам много ми се искаше да създам нещо свое, в което да мога да изразя себе си и да вложа цялата си душа и сърце, и така да допринеса за положителното развитие на баровата култура в България. Другото ми най-любимо занимание след правенето на коктейли, е да пътувам и да практикувам интересни спортове като сноуборд, риболов и кайтсърф. Конкретно идеята ме осени докато бях на един пълен с кайтсърфисти плаж, на който нямаше къде човек да се разхлади с добра напитка след изморителния ден, прекаран в гонене на вятъра.

Кои са дестинцаиите, които сте посетили? Имате ли график?

В началото на юли месец бяхме на четиридневен фестивал в Родопите, където почерпихме сили и енергия от природата. След това имахме няколко гостувания в столични заведения. В момента сме на морето, където радваме хората с нашите коктейли на няколко места по южното Черноморие. Изключително щастливи сме, че хората харесват Travel Cocktails и имаме все повече запитвания за различни участия, така че изготвянето на график е необходимост.

А кои предстоят?

Септември ще бъде доста динамичен за нас. В началото и в края му ще можете да ни откриете на фестивали в Пловдив. Освен това завърналите се от почивките си софиянци ще могат да се насладят на нашите авторски коктейли и на още няколко места в столицата. Като разбира се, всички, които искат да се забавляват с нас, могат да следят страниците ни в социалните мрежи, където ще обявяваме всичките си събития, или пък могат да се свържат директно с нас, за да обслужим техния личен празник, корпоративно събитие или фестивал.

Travel Cocktails всъщност е каравана? Кажете ни малко повече за това как я създадохте?

Домът на Travel Cocktails представлява ретро каравана от 70-те години, като с нелеката задача за неговото цялостно реновиране, се заеха професионални реставратори. Използвахме помощта и на интериорни дизайнери, които ни съветваха как максимално да използваме ограниченото пространство. Освен това, те се занимаха с поставянето на нашата зелена стена от естествен северен мъх.

Как реагират хората на Travel Cocktails?

За наше голямо щастие хората възприемат караваната на Travel Cocktails много добре. Тъй като идеята за пътуващ коктейл бар под формата на каравана, е нещо иновативно за България, Travel Cocktails привлича вниманието на хората и постоянно получаваме техните поздравления и положителни отзиви за проекта.

Кое е най-вдъхновяващото около създаването на коктейли?

Това, че можем да използваме богатството на природата и да включим в коктейлите различни съставки според мястото, на което се намираме, според сезона и, разбира се, според предпочитанията на хората!

Какво по-специално ще ни представите на София Диша?

Тъй като „София диша“ е фестивал за градска култура, сме предвидили нашият House cocktail. Той винаги е различен според локацията и според конкретното събитие. House cocktail е авторска напитка, вдъхновена от интензивния и забързан живот в града, която ще се харесва на активните, цветни и търсещ различни преживявания, посетители на фестивала.

Защо избрахте именно този фестивал?

„София диша“ е едно от най-хубавите и интересни събития, които се случват в София през лятото, вече 8-ма поредна година. За нас е чест и удоволствие да можем да се включим в него и в последния уикенд на август да предложим разнообразие и нови преживявания под формата на вкусни коктейли, създадени с много желание и страст, приготвени с качествени продукти- свежи, сезонни, домашни съставки!

Каква е основната философия на бранда?

Travel Cocktails не е просто пътуващ коктейл бар – ние искаме да бъдем част от промяната на навиците на хората по отношение на напитките. Една от основните ни цели е да спомогнем за развитието на баровата култура у нас и да покажем на хората, че е също толкова важно да знаят какво има в чашата им, както това какво има в чинията им; че си заслужава да залагат на качествените продукти и на добрите марки, когато избират какви коктейли да пият.

Кой стои зад бара?

Зад бара стоя аз – Павел Памукчиев, добре познат в барманските среди. За своите 28 год. прекарах 11г., отдаден на професията, като част от екипа на някои от най-добрите заведения, както в столицата, така и по морето. От няколко години насам участвам все по-активно в бармански състезания, семинари и обучения, както в страната, така и в чужбина.

Travel Cocktails ще ви очакват в Релакс зоната на фестивала София Диша на 26-ти и 27-ми август на площад “Свети Александър Невски”. Повече за Travel Cocktails вижте във Facebook.