През 2017 София ще диша на площад Свети Александър Невски

Видео: Евелин Димитров7 поредни години, фестивалът за градска култура София Диша, затваря за движение на автомобили централни и емблематични софийски улици и ги превръща в арена за изкуство и култура. През 2017 към улици като Шишман, Оборище, Ангел Кънчев, Московска и площади като Малките 5 кьошета, София Диша приобщава и едно от най-емблематичните места за столицата – площад “Свети Александър Невски”, където тази година всички жители и гости на София ще могат да се запознаят със съвременната градска култура и нейните артисти. Изборът на локация за тази година, освен всичко, е и в отговор на все по-големия интерес към фестивалът, който в последните години направи тесни дори и булеварди като Александър Стамболийски.

Досега София Диша се провеждаше всяка неделя от месец август. През 8-мата си година, фестивалът ще се проведе в двата последни уикенда на месеците юни и август – 24 и 25 юни и 26 и 27 август. Идеята на организаторите Фондация София Диша и Столична община е, фестивалът да бъде достъпен за повече от жителите и гостите на София, които обикновено почиват през август. Също така, промяната дава възможност за разширяване обхвата на програмата с артисти и изпълнители, които организаторите искат да поканят за участие от самия старт на София Диша през 2010.

Повече подробности за участниците в юнското издание на фестивалът София Диша очаквайте съвсем скоро на сайта sofiadisha.com и в социалните мрежи – Facebook, Twitter, Instagram, Google+ и YouTube.

София Диша 2017 ще се проведе на 24 и 25 юни и 26 и 27 август на площад “Свети Александър Невски”. Фестивалът се организира от Фондация София Диша и Столична община и е част от Културния календар на София.