Съвременни ARTEFAKTI от дизайнера Атанас Константинов

ARTEFAKTI contemporary jewelry objects е дизайн бранд за съвременни бижута базиран в София. ARTEFAKTI дизайнират и изработват висококачествени бижута. Вярват, че употребата на най-добрите материали и безкомпромисен дизайн създават неподражаема визия. Всички бижута са дизайнирани от Атанас Константинов и прецизно изработени в студиото на ARTEFAKTI. Стилът на Атанас Константинов се отличават с хармонични пропорции изградени на базата на скулптурни и архитектурни принципи. Целта им е да популяризират визуалната чистота и минимализъм като тенденция при съвременните бижута. Изработени от благородни метали, бижутата са вечни и се превръщат в сантиментални обекти. ARTEFAKTI вярват, че техните сантиментални обекти ще се превърнат в символи на времето – съвременни ARTEFAKTI.

Вие сте?

ARTEFAKTI бранд за съвременни бижута, дизайнирани и изработени в София.

Какво ще представите по време на фестивала София Диша 2017?

ARTEFAKTI ще представи голяма част от своите колекции които обичайно предлага в своя магазин на улица Ангел Кънчев 22 или online на artefakti.eu, както и нови минималистични обеци специално за фестивала.

За първа година ли участвате на фестивала и защо решихте да се включите?

Тази година ARTEFAKTI ще участва за втори път.

Как се развива художествената сфера, в която работите?

Бавно, но сигурно, все повече млади дизайнери започват да предлагат автономно своите творения и така културата на предлагане и потребяване на продукти от малки брандове расте.

Избройте няколко имена на артисти от вашата художествена сфера /българи или чужденци/, които ви вдъхновяват?

Christa Lühtje, Zoe Robertson

Какво харесвате в София и какво не харесвате и искате да промените?

Харесва ми облика, който създават старите сгради и не ми харесва отношението към тях. Смятам, че историческата част на града трябва да се управлява по-умно без да се променя драстично.

Защо хората непременно трябва да се спрат при вас?

Ще вложим всички усилия, за да направим най-добрата презентация на нашите продукти, ще има нови колекции, очакваме истински празник на дизайна и градската култура.

Повече за ARTEFAKTI, можете да откриете в официалния им сайт artefakti.eu