365 дни лято и очи oтвoрени за приключения с Vintage Summer

Vintage Summer е марка за дрехи, които правят момичетата по-щастливи!

Дълги рокли, цветни сандали, големи чанти, приключения и градски стил, съчетани в едно. Зад марката седи млад екип, който прави дрехите, за които винаги е мечтал. Дрехите им са първо удобни, защото са направени за истинските момичета, за истинските дни, материите са такива, каквито биха искали да носят самите те и да са приятни на допир. Брандът вярва, че дрехите ни ни носят свобода, определят настрoеноеието ни, правят ни по-щастливи, или по-успешни, или по-диви, зависи от нас самите! Това е тяхната формула за успех, да правят това, което обичат!

Vintage Summer започва като на шега, когато за сватбата на Тина (една от основателките на марката) решават да направят шаферските рокли сами. Тогава Ани заедно с баба й и майка й правят първите поли и така започва всичко, рокля след рокля, за която си мечтаят и го превръщат в истинска страст. Вече 3 години бранда представя колекции за всеки сезон, не само за лятото и не спира да вдъхновява момичетата. Марка за градските момичета, които пътуват много, работят много, не се спират и винаги търсят себе си.

Чантите им са винаги големи, сандалите им са цветни и щури, дрехите са ефирни, а очите са отворени за приключения, и не смятат да спират и за секунда!

На София Диша 2017 ще представят новата си лятна колекция!

Вие сте?

Vintage Summer, марка за дрехи, които правят момичетата по-щастливи.

Какво ще представите по време на фестивала София Диша 2017?

На София Диша ще представим новата ни лятна колекция дрехи и сандали, вдъхновени от свободата на лятото, духът на пътуванията, щурите идеи и неспирното желание за откриване на нови неща.

За първа година ли участвате във фестивала и защо решихте да се включите?

Участваме за втора година на фестивала и определено това е едно от най-страхотните събития за нашия град. София Диша трнсформира пространствата, зарежда хората и за нас е чест да бъдем част от тази енергия, наистина е невероятно!

Как се развива художествената сфера, в която работите?

Да правиш дрехи в днешно време е доста голямо предизвикателство. В сфера, която има огромно масово производство е наистина приключение да предложиш нещо ново и различно, но нашата философия за работата е, че правим дрехи, за които самите ние си мечтаем. Дрехите на Vintage Summer са първо удобни, защото са направени за истинските момичета, за истинските дни, материите са такива, каквито бихме искали да носим и да са ни приятни. Вярваме, че дрехите ни носят свобода, определят настроеноеието ни, правят ни по-щастливи, или по-успешни, или по-диви, зависи от нас самите! Това е нашата формула за успех, правим това, което обичаме!

Избройте няколко имена на артисти от вашата художествена сфера /българи или чужденци/, които ви вдъхновяват?

Ще ви кажем български марки, които развиват средата, като правят невероятни неща и се борят за това, което обичат. Безкрайно харесваме Зори Стоичкова и нейният бранд Lalla, Райна Косовска, която е толкова щура и различна, творенията на Lovely Bones и прекрасната Маргарита, които са на световно ниво, Веси и Wanderlust Bags, които са цветно вдъхновение за очите, BetiBones и нейното ръчно нарисувано бельо, лудата Пламена от Blackout Label и нейните бижута, момчетата от българския стриит бранд БОР, и не случайно ги изреждаме поименно, защото хората правят продуктите това, което са. Вярваме в енергията и искаме да я даваме на хората.

Какво харесвате в София и какво не харесвате и искате да промените?

София има дух на голям град, на модерна столица, забързана, с пълни заведения, много алтернативни барове и градска култура, много зелена, със страхотни арт магазини, различна храна и хора, но й липсва обединяващ дух, липсва й единност, което е нормално заради мащаба, и ето затова любимото ни събитие е София Диша, тъй като столицата най-накрая има активност с много лица. Искаме повече градски събития, повече украсени централни улици и street art, повече туристическа насоченост, защото когато един град е привлекателен за туристи, той е наслада за местните.

Защо хората непременно трябва да се спрат при вас?

Ние сме много позитивен млад екип и представяме лично дрехите, които правим. Даваме личен съвет какво обичаме за топлите дни, коя рокля сме завели в Индия, коя чанта е прекосила света и колко удобни и щури са сандалите ни, ние сме искрени и истински. Ето защо вярваме, че правим момичетата по-щастливи. Това е нашето призвание. 🙂