40 млади българи до 40 години с техните истории за успех, които откриват нови хоризонти за развитие

Първото и единствено частно радио в България с национален лиценз стартира своята програма на 21 януари 1993 година точно в 12 часа. Днес Дарик е най-авторитетното частно радио в страната, вечно променяща се медия, която държи на своето наследство, иновативен мениджмънт, динамични маркетингови идеи, креативност.

Дарик е предпочитаното радио в таргет-групата 25-54 години и лидер сред слушаталите с висше образование, над средните за страната доходи и икономическа независимост.

Дарик e българска радио-марка, която се отличава с висока разпознаваемост и доверие. Със своя специфичен talk/news/sports/music формат, Дарик Радио представя 24-часов микс от модерни програми, които гарантират висока слушаемост. Неслучайно продължителността на слушане на Дарик Радио е една от най-високите в България. Свободата на този формат дава възможност за безгранично разнообразие от теми, гости, програмни елементи, които всеки ден превръщат програмата на Дарик Радио в неповторимо преживяване за техните слушатели.

Тясно обвързана с уебсайта www.darikradio.bg, програмата на Дарик Радио е представена чрез една истинска мултиплатформена среда, обединяваща радио и Интернет.

Поректната дейност на радиото е свързана с организация на едни от най-популярните формати у нас: „Мъж на годината“, „40 до 40“, „Най-добрите лекари в София“, „Най-добрият град за живеене в България“, „Клуб сутрин 6:30“, „София Еспресо Къп“ и мн. други.

Проектът „40 до 40“ на Дарик радио

Списъкът с вдъхновени млади хора, който Дарик грижливо съставя от четири години насам, тази година се увеличи с имената на още 40 българи до 40 години! Проектът „40 до 40“ е наситен с много положителни емоции, генерирани от предходните над 120 отличени, от целия екип, който стои зад реализирането на идеята и от всички, които вярват в нея.

Идеята?

Тя е много мотивираща – всяка година да бъдат представени по 40 млади българи до 40 години с техните истории за успех, реализирани в полето на бизнеса, културата и изкуството, обществените инициативи, науката, образованието, социалните дейности. Истории за успех, станал факт тук, в България, истории, които откриват нови хоризонти за развитие на страната ни.

Защо?

За да бъдат вдъхновени младите българи, да се повдигне духът на всеки дръзнал да последва мечтата си – за собствен бизнес, за социално отговорна кампания, за научна разработка, за всякакво благо! За да се изгради общност от градивно мислещи, променящи средата хора. Да се даде пример, че зад всеки успех стои трудът и дозата риск на честни и инакомислещи личности. Кой най-добре би могъл да разкаже за тези успехи, ако не самите 40 личности стоящи зад тях! Тъй като тези млади хора са медийно неизвестни, те трябва да бъдат намерени. За да състави списъка на новите 40 млади лидери, Дарик има нужда от подкрепата на всички, които имат в обкръжението си, или самите те са, хора с пламък за промяна в очите. Това може да стане чрез публична номинация в специална платформа на сайта darikradio.bg, която в края на всяка година бива активирана. Скоро Дарик започва да търси следващите 40 на България! Познавате ли такива млади хора?