“РАДОСТТА ОТ ДВИЖЕНИЕТО И АКТИВНИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ Е НЕЩО, КОЕТО ВСЕКИ ЧОВЕК МОЖЕ ДА ИЗПИТА!”

За седма поредна година градът ще живее в летния ритъм на фестивала за градска култура София Диша, като тази година спортът в градски условия заема своето място редом до останалите тематични зони. Всяка неделя между 14-ти и 28-ми август, Спортна зона Decathlon ще предостави възможността на хората да спортуват тенис на маса, бадминтон, мини-футбол и мини-баскетбол, да участват в спортната програма, включваща различни занимания всяка неделя – щафетни игри за цялото семейство, лечебно-изправителна гимнастика, ресторативни движения, катерене, стрелба с лък, волейбол, таекуондо и други. Посетителите на фестивала ще могат да се запознаят и със спортни клубове, където да могат да продължат да практикуват различните спортове и след “София диша”, а на щанда на Decathlon ще могат да видят някои от най-иновативните продукти на марката и да тестват спортна екипировка. 

“Мисията на всички нас в Decathlon е спортът да бъде достъпен за всеки човек – малки и големи, начинаещи и напреднали. Вярваме, че за да започне човек да спортува, трябва да има възможността да опита различни спортове и да може да практикува любимия си спорт в условията на града, за да бъде той част от неговото ежедневие. Затова пренасяме спортните събития, които всяка седмица организираме в магазините ни, в сърцето на града, за да покажем на хората, че радостта от движението и активния начин на живот е нещо, което всеки човек може да изпита”, коментира Деница Михайловска, мениджър събития в Decathlon България. 

tennis

Програмата за 14-ти август на Спортна зона Decathlon включва:
16:00 – 21:00 – свободно практикуване на бадминтон, мини-футбол, скачане на мини-батути, тестване на тротинетки и скейтборд, мини-баскетбол, тенис на маса
16:00 – 20:00 – тенис на маса с клуб 88 
17:00 – 19:00 – лечебно-изправителна гимнастика с АСЕМ груп
17:00 – 19:00 – щафетни игри за цялото семейство с АСЕМ груп 
17:00 – 20:00 – ресторативни движения с Movelicious Studio 
16:00 – 21:00 – тестване на продукти и представяне на иновации на щанда на Decathlon

Пълната програма за неделя 14-ти август, можете да откриете тук.

Фестивалът за градска култура „София диша” е част от Календара на културните събития на Столична община.