Иван Зарев, член на УС на Фондация “София Диша“, се включи в благотворителeн търг

Иван Зарев, член на Управителният съвет на „Фондация София диша“, се включи в благотворителния търг за подкрепа на Детско- юношески волейбол. Дарението се явява като пилотна акция, която организацията цели да превърне в голяма кампания за подпомагане и развитие на българските таланти.

Неправителствената организация „Фондация София диша“ е известна с един от традиционните фестивали в столицата – „София диша“, както и с проекта „Зона култура“. Организацията си поставя за цел да подпомогне талантите в различни сфери: спорт, култура, образование, както и да стимулира доброволчеството и младежката заетост.

Иван Зарев е бивш волейболен национал и бронзов медалист от Световното първенство в Япония през 2006 година. От 2013 година е част от „Фондация София Диша“ и е поел инициатива за подпомагане на спорта и волейбола сред младите.

През последните години успяхме да реализираме няколко волейболни турнира, на които събрахме над 4000 ученици от столични училища. Желанието ни е да продължаваме да правим такъв тип иницитиви. За мен беше огромно удоволствие да гледам на живо Европейското пътвенство по волейбол в София. Събитие от такъв ранг се случва много рядко в България и смятам, че трябва да има още много такива. Усещането и атмосферата бяха невероятни! Използвам възможността да изкажа специални благодарности към маркетинг директора не Евроволей 2015 – Ивайло Цветков за добрата организация на първенството и търга.

Разбрахме за търга на тениските от медиите и решихме да се включим, за да подпомогнем волейбола сред подрастващите. Средствата са осигурени от дарения и спонсорства на фондацията. Фланелките, които успяхме да спечелим са тези на Европейският шампион- Франция, Световният шампион – Полша, Русия и Италия.. Надявам се да продължим с традиционните волейболни турнири и в бъдеще, да успеем да реализираме целите си като подкрепим още много млади български таланти. Убедени сме, че именно децата и младежите с потенциал са бъдещето на страната ни.