Mental Syndicate: Pleasure by Inspiration!

Кои са Mental Syndicate и какво знаем за тях? Знаем, че са повече от нетипичен бранд произвеждащ престилки предназначени за бармани, зантаятчии и изобщо хора занимаващи се с расторантьорство. Но историята не свършва тук. Mental Syndicate се ражда като идея, за едни по-добри престилки изработени от суров деним, канвас и лен в съчетание с естествена и обработвана кожа. Брандът допълва портфолиото си с минималистични модели на чанти, раници, ролове и аксесоари.

Вдъхновението на Mental Syndicate идва от личности като Pierre Morisset, Renzo Rosso и… техният приятел Емо. Стилът на бранда е изключително оригинален, новаторски. Престилките им си остават запазена марка, а отличителния белег е тяхното качество и визия.

Mental Syndicate са първите по рода си в България, а дебютът им на София Диша е повече от интригуващ. Ето защо нямаме търпение да им зададем няколко въпроса…

Разкажете ни малко повече за историята около създаването на Mentаl Syndicate. Защо точно престилки?

Брандът се роди абсолютно случайно. В един момент на един от нас му притрябва престилка и след дълго и неуспешно търсене, ние я създадохме. Тогава се замислихме, че може би има и други хора търсещи същото – готини и качествени престилки за работа.

Кои са хората стоящи зад бранда? Кажете ни нещо повече за екипа на Mental Syndicate.

Екипът на Mental Syndicate се състои от трима колеги и приятели. Всеки от нас е професионалист в различна сфера, което създава и симбиозата помежду ни.

Ами материите? Какво ви накара да се спрете именно на суров деним?

На първо място заради любовта към самата материя. Сам по себе си суровият деним е работен плат от стотици години. Начинът по който той остарява и придобива автентичност не може да бъде сравнен с никой друг. Стараем се да работим с изцяло памучни платове и естествени материали. Комбинацията между канвас, деним или кожа няма аналог.

Какво прави престилките ви наистина различни?

Обръщаме огромно внимание на детайлите и влагаме много енергия в изработката на всяка една престилка. Вярваме, че това се усеща, а дали сме специални само хората могат да кажат.

Да разбираме ли, че има нещо и за дамите?

Продуктите ни са както за мъже, така и за жени. Самият им стил предполага да са атрактивни и за двата пола. Въпреки това, имаме продукти изцяло предвидени за жени, като тепърва подготвяме и нови изненади за тях.

Няма как да не попитаме и за чантите за бира…

Чантите за бира са продуктът, който най-точно показва манията ни за функционалност. Защо трябва да отиват няколко човека за бира като един може да донесе достатъчно за всички и то със стил. Че кой не обича да пие бира навън?

Минималистичният тренд е изключително популярен. Той ли е основното ви вдъхновение?

Не се водим от определени трендове и течения, а по-скоро черпим вдъхновение от всичко стойностно, утвърдило се през годините.

Каква е философията на Mental Syndicate?

Pleasure by Inspiration!

Кои са хората носещи Mental Syndicate?

За наша огромна радост, това са най-различни хора, живещи на най-различни места по света. Искаме преди всичко хората, които ползват продуктите ни да изпитват удоволетворение и да се зареждат от енергията която им предаваме.

Защо избрахте именно София Диша?

Почитатели сме на фестивала и на идеята му, а също така и ние самите сме част от София и има моменти в които се нуждаем от малко повече въздух за дишане.

Можете да намерите Mental Syndicate във Facebook или да поръчатет от официалния им сайт www.mentalsyndicate.com