ТВОРЧЕСКА ЗОНА STAROPRAMEN НА СОФИЯ ДИША 2016

За седма поредна година жителите и гостите на София ще имат възможност да се потопят в автентичната празнична атмосфера на фестивала за градска култура „София диша“. Всяка неделя, от 7-ми до 28-ми август, централни улици в столицата ще бъдат затворени за движение, но широко отворени за хората и културата в града.

Една от петте тематични зони на фестивала е изцяло посветена на изкуството във всичките му артистични аспекти. Тя носи името „Творческа зона Staropramen“ в чест на най-творчески настроената пражка бира в света. Зоната ще постави акцент върху проектите на доказани и изгряващи артисти и ще позволи на посетителите да се докоснат от първо лице до творците и техните произведения. Гостите ще могат да се насладят на богата палитра от художествени и литературни творби, пърформанси в областта на stand-up комедията, музикални и танцувални изпълнения, късометражни филми, арт видеа и много други артистични атракции.

Освен богатия избор на спиращи дъха представления и произведения на изкуството, посетителите в „Творческа зона Staropramen“ ще могат да се насладят и на редица забавни активации по време на специалните #GoldenHour моменти. Меломаните с удоволствие ще открият, че за тях е подготвена специална музикална инсталация от бирени бутилки, като за най-добрите творци ще има изненади. В част от уикендите на място ще има художник, който ще пресъздаде озарените с усмивки лица на гостите. Любителите на фотографията също ще останат очаровани – за тях в две от седмиците ще бъде подготвен фото-корнер, предлагащ разнообразие от аксесоари, с които да развихрят въображението си и да създадат възможно най-артистичната снимка. Застаналите пред обектива, ще могат да запечатат спомен от прекрасното събитие и да получат принтирано копие от професионалната си снимка.

“Staropramen е пражка бира номер 1 в света, най-харесваната премиална бира в България и марка, в чиято същност е заложено артистичното начало. А като споменаваме Прага, няма как човек да се замисли за нея и в съзнанието му да не изникне уникалната атмосфера с уличните артисти, ръчноизработените изделия и онзи полъх във въздуха, който те пренася в един различен свят. Точно затова подкрепата на „София диша“ и обособяването на „Творческа зона Staropramen“ е едно логично продължение и претворяване на тази уникална атмосфера. Надявам се всички жители и гости на София да се забавляват на фестивала „София диша“ през август и да оценят участниците в творческата зона подобаващо“, коментира Теодора Марчева, бранд мениджър „Премиални марки“ в „Каменица“ АД.

Подробна информация за локациите, програмата, участниците и каузите на фестивала можете да откриете на нашия сайт sofiadisha.com и в социалните мрежи – Facebook, Twitter, Instagram, YouTube и Google+.

Фестивалът София Диша е част от Календара на културните събития на Столична община. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Staropramen и партньори: Министерство на Външните работи на Република България, Летище София, Right Rental (Mastertent), Спортни магазини Decathlon, Адвокатска кантора Попов и партньори и Нови публики.