Two Cities One World: “София Диша е прекрасен фестивал с разкошна атмосфера!”

Любова е музика, а музиката е любов. И за двете са нужни поне двама. Анна и Джаред превръщат любовта си в музика, а всяко следващо парче разказва нова история. Ние вече ви разказахме историята на Two Cities One World, чийто дебют на сцената на София Диша е очакван с нетърпение. Сега имаме възможността да им зададем и няколко интересни въпроса, часове преди да ни облеят с музика от main stage-a на 26-ти август…

Любовта ли е основната причина за създаването на Two Cities One World?

Да, защото се обичаме взаимно, обичаме музиката, искаме да даваме любов на света. Комбинацията от тези три неща създава една изключително силна енергия в нашите животи, за която сме безкрайно благодарни.

Къде по света се прави най-добре музика?

Това е много субективен въпрос. Прекрасна музика има навсякъде по света, просто човек трябва да се ослушва.

В една двойка винаги има две роли – човек, който е пълен с идеи и човек, който действа. Как е при вас?

При нас не е така. И двамата сме пълни с идеи и действаме. Да, в личните си отношения хората се балансират взаимно и това при нас се изразява в други аспекти. Противолопожностите се привличат и в някои отношения си приличаме много – музиката – а в други сме много драстично различни, което ни води до баланс, когато сме заедно.

Обичате ли да свирите пред българската публика и с какво тя е по-различна от американската например?

Обичаме българската публика и се радваме, че може да й дадем нещо различно, защото нашият стил не е много популярен в България. Разликата с американската публика е, че като цяло американците са по-освободени – танцуват, забавляват се, комуникират с нас, слушат интензивно и предават емоция към нас. Българската публика също слуша на дълбоко ниво, но не се отпуска много все още. Смятаме че това се променя малко по малко обаче.

Избрали сте живота в САЩ. Защо?

Защото един от нас е американец. Идеята ни е да сме и в България и в САЩ. Ние много обичаме да пътуваме и да се срещаме с различни култури и среди, затова сме избрали животът, който носи името на групата ни – Two Cities One World.

Каква е философията на вашето дуо?

Да станем истински и верни на себе си. Музиката, която пишем е това, което наистина излиза от душите ни. Тя звучи така както ние искаме да звучи – не гоним комерсиализъм и слава. Правим Музиката за Музиката, защото я обичаме и вярваме в нейната красота и сила.

Разбираме, че обичате да миксирате стилове и все пак, кой е любимият?

Джаред: С един няма да стане. Има много стилове, които обичаме, и все още се учим, защото пътуваме много, срещаме се с различни култури и това ни оказва влияние. Моята любима музика е тази на чернокожите – джаз, фънк, хип-хоп, госпъл, южноамериканска и тн.
Анна: Аз добавям соул и блус, от които пък тръгна моето желание да правя музика.

Първо се ражда текста, после се ражда музиката или…?

С всяка песен е различно. Понякога някой от нас дава идея, която му е хрумнала и доразвиваме; понякога си мислим за някаква концепция, която ни е впечатлила и решаваме да напишем песен по въпроса. Понякога се събуждаме с мелодии в главата, които трябва да се случат и т.н. Всяка песен се ражда различно, но всяка една от тях описва нещо, което сме преживяли по един или друг начин.

Избрахте да зарадвате хората с музиката си именно на фестивал София Диша. Защо?

Защото обичаме хубавите събития! Прекрасен фестивал по улиците на любимата ни София в края на лятото с разкошна атмосфера.

Нямаме търпение да ви чуем. Какво да очакваме?

Свобода. Нашата музика с перуанските ритми на Пиеро (перкусиониста ни), с който преди няколко години свирихме доста интензивно като трио. От тогава много се сплотихме и се чувстваме изключително свободни, когато сме в този формат. Което, между другото, се случва рядко (за първи път от две години насам). Затова ще ни е още по-сладко.